Opleiding tot Counselor/Coach

Vervolgopleiding

Start 18 okt - Eind 30 maart 2025

Inschrijven
Houten brug

Reconstructive-based-Therapy is een begeleidingsmodel voor individuele begeleiding en relatietherapie. Het is het resultaat van de integratie van de bewustzijnsverruimende ervaringen tijdens Reconstructive aan de ene kant én de gedragenheid van een therapeutisch proces aan de andere kant. Dit therapeutisch proces zorgt ervoor dat de Reconstructive-ervaringen een plek kunnen krijgen en de diepere emotionele lagen die ze aanraken, effectiever verwerkt kunnen worden.

Deze opleiding richt zich naar begeleiders en hulpverleners uit het bredere veld, zoals daar zijn psychotherapeuten, psychologen, coachen, relatietherapeuten en begeleiders uit de zorg, de sociale, medische, onderwijs en private sector. Hun cliënten en teams lopen vaak vast op aspecten uit het onbewuste die leiden tot conflicten, crisissen, weinig zelfrespect, schaamte of schuld, en uitmonden in stress, burn-out, perfectionisme, mid-life, depressie, relationele moeilijkheden, twijfel.

Reconstructive kent zijn wortels in de Psychotraumatologie, de Jungiaanse psychologie, in de Inner-child-psychologie en in de Hechtingswetenschappen. In deze opleiding leer je vanuit de nieuwste tendenzen in deze wetenschappen een bril ontwikkelen om het onbewuste te zien en zichtbaar te maken. Hoe meer je eigen schaduwaspecten als begeleider geïntegreerd zijn, hoe makkelijker je schaduwaspecten van anderen kan waarnemen. Jung introduceerde 'de menselijke schaduw' al lang geleden. Ook rond het begrip 'Innerlijk kind' wordt al vele decennia lang nagedacht binnen de psychologie. Ook over 'Trauma en Hechting' is al veel inkt gevloeid.

Reconstructive kan beschouwd worden als een vernieuwende methode op gebied van persoonlijke ontwikkeling en trauma-healing. Net omdat het directe lichamelijke ervaringen geeft van beide zijden van de schaduw: de onbewuste pijn én de afweer.is het verwerkingsproces naderhand van ongekende diepte.

Schaduwaspecten integreren helpt je dus om jezelf dieper te begrijpen, te erkennen, te koesteren en richting te geven.

Voor hulpverleners en begeleiders is het onderzoek naar de eigen schaduwdelen extra belangrijk. Een proces dat je zelf niet gelopen hebt, kan je niet doorgeven aan anderen. Integratie van schaduwdelen maakt dat begeleiders aanweziger kunnen blijven in het soms woelige proces van hun cliënten en in lastige team-dynamieken. De interventies die ze dan maken, zullen effectiever en evenwichtiger zijn.

Daarnaast is kennis over de schaduwkant van mensen en van de wereld in het algemeen, van grote waarde als je met mensen werkt en jezelf de nodige zelfzorg gunt. Het is nu éénmaal een realiteit dat de 'redder in de hulpverlener' hem of haar kwetsbaar maakt voor burn-out, stress, depressie, schuld en schaamte.

Deze Vervolgopleiding kan enkel gevolgd worden na deelname aan een Basisopleiding in Reconstructive. Deze 9-daagse Basisopleidingen worden regelmatig georganiseerd en vormen de ideale basis qua persoonlijke ontwikkeling en schaduw-integratie. Zo ontstaat er in deze Vervolgopleiding meer ruimte om je te richten om het proces van cliënten en het integreren en leren toepassen van het model.

Structuur en inhoud van de Vervolgopleiding tot Counselor:

·     Dag 1/2/3: Vervolgmodule in Reconstructive, Eigen proces/Leerplan - Facilitator: Bart De Coninck

Domein Martinus in Zoersel - 18/19/20 oktober 2024

·     Dag 4: Schaduwen in de therapiekamer. Begeleidingsmodel. Studiedag: Theorie, Oefenen, Supervisie  - Facilitator: Bart De Coninck

Centrum Het Midden in Malle - 23 november 2024

·     Dag 5: Schaduwen in de intieme relatie: macht en onmacht tussen mannen en vrouwen. Studiedag: Theorie, Oefenen, Supervisie  - Facilitator: Bart De Coninck

Centrum Het Midden in Malle - 14 december 2024

·     Dag 6: Schaduwen op de werkvloer: hoe leiders en volgers elkaar in stand houden Studiedag: Theorie, Oefenen, Supervisie - Facilitator: Job Hulshoff

Centrum Het Midden in Malle - 25 januari 2025

·     Dag 7: Toxische relaties nader bekeken: hoe de balans terugvinden. Studiedag: Theorie, Oefenen, Supervisie - Facilitator: Bart De Coninck

Centrum Het Midden in Malle - 22 februari 2025

·     Dag 8/9/10: Vervolgmodule in Reconstructive, Eigen proces/Evaluatie - Facilitator: Bart De Coninck

Domein Martinus in Zoersel - 28/29/30 maart 2025

Verder zijn er 3 online opvolg- en supervisie-sessies voorzien in dit traject: 13 november 2024, 15 januari 2025 en 12 maart 2025 van 19u30 tot 21u.

De verschillende onderdelen van deze opleiding kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden, bijvoorbeeld één bepaalde Studiedag of Module.

Na het volgen van de volledige opleiding kom je in aanmerking om gecertifieerd te worden als erkend Counselor in Reconstructive-based-Therapy. Voorwaarden zijn: een gunstige evaluatie, het volgen van minstens 20 supervisie-uren en de bereidheid tot bijscholing.

Wil je graag meer weten over onze methode.

Overnachting is niet inbegrepen in de prijs van deze opleiding. Op Domein Martinus is overnachting wel mogelijk. Meer info via Domein Martinus

Praktisch

Deze opleiding bestaat uit een 3-daagse module op 18/19/20 oktober 2024 in Domein Martinus in Zoersel, uit 4 Studiedagen in Centrum Het Midden in Malle: 23 november 2024, 14 december 2024, 25 januari 2025 en 22 februari 2025. En een 3-daagse module ter afsluiting op 28/29/30 maart 2025 in Domein Martinus in Zoersel.

Inschrijven
Prijs:
€ 1465,00 (btw inbegrepen). In deze prijs zijn inbegrepen: maaltijden op vrijdagavond, zaterdag- en zondagmiddag, alle coffee-breaks en het studiemateriaal inbegrepen. Afzonderlijke deelname aan één 3-daagse module is ook mogelijk aan € 495,00 (btw inbegrepen) of aan een Studiedag aan € 145,00 (btw inbegrepen)
Uren:
Vrijdag telkens 14.00 tot 20.00, zaterdag van 10.00 tot 18.00, zondag 10.00 tot 16.00 en online supervisie-sessies op 13 november 2024, 15 januari 2025 en 12 maart 2025 van 19u30 tot 21u
Voor:

Om deze opleiding tot Counselor:Coach te kunnen bijwonen is het nodig dat je eerder al een Basisopleiding in Reconstructive gevolgd hebt. Deze opleiding tot Counselor vormt dan weer de basis om deel te kunnen nemen aan de Specialisatie-opleiding tot Therapeut

Waar:

Facilitator

Bart De Coninck

Bart De Coninck

Facilitator/Supervisor

Meer info
 Job Hulshoff

Job Hulshoff

Facilitator

Meer info

Inschrijven

Eens je je inschrijving bevestigd hebt, sturen we je de informatie om de betaling uit te voeren.
Bedankt! We hebben je inschrijving ontvangen.
We komen zo snel mogelijk bij je terug.
Oei, er was een probleem om je formulier te versturen. Stuur ons een mailtje en we komen snel bij je terug.
Terug naar het overzicht