Methode

© unsplash

METHODE VOOR DE ONTWIKKELING VAN VERTROUWEN EN EMOTIONELE INTELLIGENTIE

In deze uitdagende wereld zijn houding, veerkracht en emotionele intelligentie veel belangrijker dan vroeger.Wat wezenlijk is voor een mens ligt nooit aan de oppervlakte. Het ontwikkelen van zelfbewustzijn biedt bescherming en maakt mensen moediger en veerkrachtiger, zowel in hun persoonlijk leven als op werkgebied.

Onbewuste herinneringen - vaak benoemd als 'de rugzak' - bepalen je denken en voelen meer dan je misschien vermoedt. In Reconstructive ervaar je je lichaam op een unieke manier. Je gaat de oorsprong van je onbewuste herinneringen beleven en in beweging brengen. Je gebruikt hiervoor je lichaam, niet je verstand. Hierdoor geef je de start voor een uniek verwerkingsproces, dat de basis vormt voor de groei van vertrouwen en de ontwikkeling van emotionele intelligentie.

Hierdoor vergroot je het draagvlak voor jezelf en je bestaan met daarin elementen die je niet kan beïnvloeden en andere waar je wel invloed op hebt.

Reconstructive geeft ons:
  • Leren wat onbewust in ons aanwezig is en wat we nog niet durfden aankijken of beleven
  • Ontwikkelen van een voedingsbodem voor eigenwaarde
  • Onderscheid ervaren tussen bewustzijn en kennis
  • Herkennen van de overlevingsstatus in onszelf en in onze relaties (vanuit familie, cultuur, opvoeding en religie)
  • Gezonder maken van emoties en situaties die wij ons bewust of onbewust als traumatisch herinneren
  • Leren over onze innerlijke wereld zodat we op een nieuwe manier voor onszelf kunnen zorgen
  • Directe ervaring van moed, voorbij het mentale 'moeten'

Reconstructive kan ervaren worden in workshops of retraites van twee, drie of vier dagen.

Daarnaast bieden wij opleiding aan in Reconstructive. Hierin benaderen we het ontwikkelingsproces van mensen vanuit verschillende visies op het transformeren van onbewuste emoties en situaties die linken aan trauma. Deelnemers worden geïnstrueerd in de toepassing van deze methode in groep en in de vertaling naar één-op-één-begeleiding