Verdiepingstrajecten

© unsplash

Wij bieden gecertifieerde level 1-verdiepingstrajecten aan voor een brede groep geïnteresseerden en professionelen, en gecertifieerde level 2-verdiepingstrajecten voor wie level 1 afgerond heeft.

Doorheen deze trajecten kan je als facilitator in Reconstructive erkend en gecertifieerd worden.

Reconstructive is een nieuwe krachtige methode voor bewustzijnsontwikkeling en transformatie. Het is een unieke combinatie van interactief schaduwwerk, emotioneel lichaamswerk zonder woorden en ademwerk in groep.

In Reconstructive ervaren we het deel van onszelf dat buiten onze gebruikelijke waarneming en controle valt.

Onze menselijke schaduw bevat alle aspecten die we in onszelf en in anderen afwijzen. Schaduwaspecten zijn individueel, familiaal en collectief. Vanuit onze kindertijd gebruikt ons brein deze afwijzingen als bescherming tegen onderliggende pijn, als afscherming dus. Daarom is ons menselijke brein niet in staat kwetsuren te verwerken, geblokkeerde emoties los te maken of onze schaduw te integreren. Zijn primaire functie is afwijzen en afschermen.

Ons lichaam in zijn oorspronkelijke, instinctieve staat - dus alles wat buiten het mentale ligt - is wel in staat pijn, trauma en emoties die we diep in ons dragen, bloot te leggen en gezonder te maken. Het heeft een integrerende functie en is daarom de bakermat voor gelijk welk transformatieproces.

In Reconstructive ervaar je je lichaam in interactie met anderen op een unieke manier. Je gaat de oorsprong van onbewuste herinneringen - je rugzak dus - en van elementen uit je schaduw beleven en in beweging brengen. Je gebruikt hiervoor dat deel van je lichaam, dat buiten je normale waarneming en mentale controle ligt.

Hierdoor geef je de start voor een uniek verwerkings- en genezingsproces. Het vormt de basis voor de ontwikkeling van meer helderheid en innerlijk leiderschap. Je vergroot het draagvlak voor jezelf en voor je emoties. Hierdoor leer je beter omgaan met triggers en je te bevrijden uit lastige relatie-dynamieken, zowel in je intieme relatie, op werkgebied, met je kinderen, ouders of familie. Je brengt eenvoud en daadkracht in je beslissingen en communicatie.

Omdat Reconstructive ervaringen biedt van buiten je mentale perceptie, verbreedt het je visie op wat ontwikkeling, hulp en transformatie in de kern betekenen. Dit heeft vele gevolgen en vertalingen voor je eigen proces, voor het proces van je cliënten en voor wat je de wereld wilt en kan bieden. Concepten als leiderschap, authenticiteit, kwetsbaarheid, kracht, relationele ontwikkeling, hulp bieden krijgen een nieuwe voedingsbodem. Transformatie-processen in individuen, in relaties, in teams en in groepen krijgen nieuwe energie.

Spreekt dit jou aan? Maakt het jou nieuwsgierig?

Dan nodigen wij jou graag uit voor de verschillende gecertifieerde verdiepingstrajecten die wij aanbieden.

Raadpleeg hier de kalender.

Daarnaast begeleiden wij hulpverleners die met deze methode willen werken. We leiden hen op tot erkend gecertifieerd facilitator in Reconstructive. Wil je graag meer informatie over wat zo'n traject concreet inhoudt neem gerust contact. Een lijst met erkende, gecertifieerde facilitators vind je bij erkenning