Opleiding

© unsplash

Reconstructive wordt beschouwd als een ultra-vernieuwende methode voor de ontwikkeling van eigenwaarde. Het is een verfrissend laboratorium voor de exploratie van de diepere onderstroom in mensen.

Deze exploratie speelt zich af buiten onze gebruikelijke mentale waarneming en controle. De ervaringen binnen Reconstructive tonen hoe beperkend het menselijke brein is in het verwerken van kwetsuren, in het deblokkeren van wat vast zit en in het ondersteunen van transformatie-processen. 

Angst maakt dat we de werkelijkheid minder waarnemen. Niet alleen onze eigen werkelijkheid maar ook de werkelijkheid van de ander, de relationele werkelijkheid. Mensen met een sterk ontwikkelde verantwoordelijkheid en gevoeligheid worden zo vaker prooi van narcistische dynamieken in hun relaties en op hun werk.

We weten al veel langer dat vechten tegen angst averechts werkt. Wat dan wel?

Het ontwikkelen van eigenwaarde en het ervaren van moed helpt. Reconstructive is de directe ervaring van ongekende moed. Deelnemers reageren verrast en geraakt als ze dit stuk in zichzelf vinden. Tegelijk vormt het de start van een diep verwerkingsproces dat de vruchtbare basis vormt voor de groei van eigenwaarde.

Van hieruit kijken we met andere ogen naar de ontwikkeling van mensen en naar wat transformatie in zijn essentie inhoudt. Dit heeft vele gevolgen en vertalingen. We benaderen persoonlijk leiderschap en professioneel leiderschap anders.We kijken met frisse ogen naar wat hulpverlening in zijn essentie is. We benaderen transformatie-processen in organisaties en daarbuiten anders.

 Spreekt dit jou aan? Maakt het jou nieuwsgierig? Wil je deze methode ervaren en erover leren?

Dan nodigen wij jou graag uit voor ons opleidingsaanbod. De basisopleiding die wij aanbieden bestaat uit 2 modules van drie dagen.

In deze opleiding benaderen we het ontwikkelingsproces van mensen vanuit verschillende visies op trauma, emoties en perceptie. Deelnemers worden geïnstrueerd in de toepassing van deze methode in groep en in de vertaling van deze methode naar één-op-één-begeleiding.

Raadpleeg hier de kalender.

Daarnaast begeleiden wij hulpverleners die met deze methode werken, in hun verdere professionalisering en bieden wij opmaat-programma's aan.