Verdiepingstrajecten

Open voor iedereen
Varenblad en schaduw

Een verdiepingstraject bestaat uit 3 modules van 3 dagen, verspreid over enkele maanden. In dit traject staat het persoonlijk ontwikkelingsproces van elke deelnemer op de voorgrond.

Integratie van schaduwaspecten uit het onbewuste maakt emoties vrijer en gezonder, en bevordert de groei van natuurlijke kracht en evenwicht.

De wortels van de filosofie waarop Reconstructive zich baseert, liggen in de Psychotraumatologie en de Jungiaanse psychologie.

Reconstructive kan beschouwd worden als een vernieuwende methode op gebied van zelfontplooiing. Net omdat het directe lichamelijke ervaringen geeft van wat onbewust bleef, is het verwerkingsproces diep.

Structuur en inhoud van de opleiding

Module 1 - Dag 1/2/3: Hoe het ooit begon ...

Onze vroegste kindertijd en eerste relaties spelen een grote rol in hoe wij ons aan de wereld presenteren. Familiale invloeden uit ons gezin van herkomst en uit de vorige generaties en collectieve invloeden creëren tijdens deze eerste levensjaren zowel ons masker als wat we achter dat masker verbergen en onbewust houden aan pijn, verdriet en kwetsuren. Deze vastzittende lagen hebben het nodig om aangeraakt en bewogen te worden, zodat ze ons minder in de weg zitten.

Module 2 - Dag 4/5/6: Innerlijk leiderschap

Doorheen de geschiedenis onderdrukten culturele, religieuze en collectieve invloeden de authentieke stem van mensen. Ook al lijkt de wereld nu anders, dit laat nog steeds meer sporen achter dan we vermoeden. We zijn het niet gewoon om bij onszelf te rade te gaan en te gaan staan voor onze eigen waarden. In aanpassings-, controle- en pleasings-gedrag laten we anderen onze authoriteit bepalen. Dit is deel geworden van onze onbewuste overleving. Hoe zou het zijn als we leren opener, eerlijker, en krachtiger naar buiten komen? Hoe zouden onze relaties er dan uitzien met onze partner of met autoriteitsfiguren? Uiteraard vraagt dit dieper onderzoek, zodat we ons minder laten leiden door angst, controledrang of nijd.

Module 3 - Dag 7/8/9: De schoonheid van vrijheid

Zo lang we voor antwoorden naar buiten kijken in plaats van naar binnen, bouwen we mee aan onze eigen gevangenis. Uiteraard is spiegeling en interactie met de buitenwereld nodig, maar we dienen te beseffen dat vrijheid van binnenuit groeit en de enige weg is naar zelfrespect en authentieke verbinding.

In 2024 gaan er twee Basisopleidingen van start: één op 1 maart 2024 en de volgende op 15 november 2024.

In het najaar gaan er twee basisopleidingen van start:

  • Op 15 november start Livia De Vos in Rotselaar een jaartraject enkel voor vrouwen in Rotselaar. Klik op de link voor meer info: Jaartraject voor vrouwen