Schaduwen in de Therapiekamer

Studiedag

23 november

Inschrijven
man-op-ladder

Op deze Studiedag neemt Bart De Coninck ons mee achter het masker van de helper en de hulpvrager. Daar vindt langs beide zijden van de interactie een zoektocht plaats naar zelfrespect en vrijheid.

Deze studiedag kan beschouwd worden als een inleiding op Reconstructive-based-Therapy. Dit is een nieuw begeleidingsmodel voor individuele begeleiding, teambegeleiding en relatietherapie. Het beoogt integratie van schaduwaspecten en heling van trauma. De benadering is nieuw.

Reconstructive kent zijn wortels in de Psychotraumatologie, de Jungiaanse psychologie, in de Inner-child-psychologie en in de Hechtingswetenschappen. Op deze Studiedag leer je vanuit de nieuwste tendenzen in deze wetenschappen een bril ontwikkelen om het onbewuste te zien en zichtbaar te maken. Hoe meer je eigen schaduwaspecten als begeleider geïntegreerd zijn, hoe makkelijker je schaduwaspecten van anderen kan waarnemen. Jung introduceerde 'de menselijke schaduw' al lang geleden. Ook rond het begrip 'Innerlijk kind' wordt al vele decennia lang nagedacht binnen de psychologie. Ook over 'Trauma en Hechting' is al veel inkt gevloeid.

Reconstructive kan beschouwd worden als een vernieuwende methode op gebied van persoonlijke ontwikkeling en trauma-healing. Net omdat het directe lichamelijke ervaringen geeft van beide zijden van de schaduw: de onbewuste pijn én de afweer.is het verwerkingsproces naderhand van ongekende diepte.

Schaduwaspecten integreren helpt om jezelf dieper te kunnen begrijpen, te erkennen, te koesteren en richting te geven. Daarnaast is kennis over de schaduwkant van mensen en van de wereld in het algemeen, van grote waarde als je met mensen werkt en jezelf de nodige zelfzorg gunt. Het is nu éénmaal een realiteit dat de 'redder in de hulpverlener' hem of haar kwetsbaar maakt voor burn-out, stress, depressie, schuld en schaamte.

Inhoud van deze Studiedag

- Theorie: Schaduwaspecten van Hulpverleners en Hulpvragers - Trauma in de interactie

- Eigen proces

- Het begeleidingsmodel van Reconstructive-based-Therapy voor individuele begeleiding en teambegeleiding

Praktisch

Deze studiedag gaat door in Centrum Het Midden, Eekhoorndreef 18 in Malle.

Inschrijven
Prijs:
145,00 (btw inbegrepen). In dit bedrag zijn lunch, coffee-breaks en studiemateriaal inbegrepen
Uren:
10,00 tot 18,00
Voor:

Deze studiedag is er voor iedereen die kennis wilt maken met onze benadering

Waar:

Facilitator

Bart De Coninck

Bart De Coninck

Facilitator/Supervisor

Meer info

Inschrijven

Eens je je inschrijving bevestigd hebt, sturen we je de informatie om de betaling uit te voeren.
Bedankt! We hebben je inschrijving ontvangen.
We komen zo snel mogelijk bij je terug.
Oei, er was een probleem om je formulier te versturen. Stuur ons een mailtje en we komen snel bij je terug.
Terug naar het overzicht