Retraite - Tussen Licht en Donker

Herbronnen - Healing van familiale en collectieve blauwdrukken

23/24/25/26 mei

Inschrijven
de Semois

Herbonnen - Gezonder maken van familiale en collectieve blauwdrukken

Onze schaduw als mens is een verborgen, onderdrukt deel van onze persoonlijkheid. Hij zit verankerd in de diepste lagen binnen onszelf en raakt aan onverwerkte rouw van familiale en collectieve oorsprong.

Licht en beweging brengen in deze rugzak maakt ons levendiger, authentieker en beter in staat uitdagingen aan te gaan.

In deze retraite gaan we samen met een groep deelnemers op verkenning naar plekken binnen onszelf die we nog onvoldoende konden zien en helen.

Reconstructive is lichaamswerk dat de poort opent naar deze donkere plekken.Daarnaast worden ook andere methodes binnen deze retraite toegepast zodat onbewuste of pijnlijke aspecten binnen ons innerlijk kind kunnen helen. De manier waarop dit zal gebeuren, kunnen we nooit van tevoren voorspellen. Alle emoties kunnen in beweging komen; angst, verdriet en woede…schaamte en schuld… en uiteraard ook vreugde en plezier.  

We worden ontvangen in Les Roches Fleuries, een voormalig hotel in Frahan-Bouillon met een mooie, grote tuin die pal aan de Semois ligt. Dit pittoreske, piepkleine Ardens dorpje ligt in één van de mooiste riviervalleien van België. Naast de tuin, de omringende weilanden en de rivier is er ook heel gemakkelijk toegang tot mooie wandelpaden in de prachtige bossen rondom.

Deze retraite combineert een intens persoonlijk proces met het genot vier dagen door te brengen op een mooie locatie in een ondersteunende groep mannen en vrouwen. De dagdagelijkse beslommeringen zijn hier niet op de voorgrond. Eris ruimte en tijd voor reflectie en voor jezelf.  

Een groep is een uiterst geschikte plek om jezelf tegen te komen en over jezelf te leren. Het doet deugd om stukken van jezelf te herkennen in anderen.Het gezamenlijke geeft energie en moed om creatief naar oplossingen en bewegingen te blijven zoeken.

Praktisch

Deze vierdaagse retraite zal doorgaan in Les Roches Fleuries, Rue des Crêtes 32, 6830 Frahan-Bouillon, BE. Je kan Les Roches Fleuries bereiken met openbaar vervoer of met de auto. Met het openbaar vervoer kan je met de trein tot Bouillon. Wij kunnen voor het laatste stukje vervoer oplossingen regelen om op de locatie te komen. Carpoolen is uiteraard ook een goede optie en dit zullen wij vanuit de organisatie praktisch ondersteunen

Inschrijven
Prijs:
€ 685,- Dit is inclusief: deelname, verblijf in een tweepersoonskamers, maaltijden en werkmateriaal. € 865,- Dit is inclusief: deelname, verblijf in een éénpersoonskamer, maaltijden en werkmateriaal. Niet inclusief: vervoer naar de locatie, dranken en snacks ’s avonds aan de bar. (beperkt aantal 1-persoonskamers, mogelijk zolang er beschikbaar zijn)
Uren:
Welkom op 23/5 vanaf 14:00, om 19:00 is er een maaltijd voorzien. Er is op donderdag geen programma waardoor het ook mogelijk is om later te arriveren, ten laatste op vrijdagochtend 24 mei om 9u. We eindigen op zondag 26 mei om 15:00 uur.
Voor:

Om aan deze retraite te kunnen deelnemen is geen voorkennis of ervaring nodig. De rugzak die we ieder als mens meedragen, is uniek en niet vergelijkbaar. Iedereen is dus welkom. De methode maakt dat ieder eigen ervaringen kan integreren en gepaste stappen kan zetten.

Waar:
Frahan-Bouillon, BE

Facilitator

Bart De Coninck

Bart De Coninck

Facilitator/Supervisor

Meer info

Inschrijven

Eens je je inschrijving bevestigd hebt, sturen we je de informatie om de betaling uit te voeren.
Bedankt! We hebben je inschrijving ontvangen.
We komen zo snel mogelijk bij je terug.
Oei, er was een probleem om je formulier te versturen. Stuur ons een mailtje en we komen snel bij je terug.
Terug naar het overzicht