Retraite voor mannen - De Tocht van de Held

Healing van de mannenlijn

10/11/12/13 oktober

Inschrijven
vuur

Gezonder maken van familiale en collectieve blauwdrukken

De tocht van de held staat symbool voor de bereidheid van mannen om hun innerlijke wereld te verkennen.

Onze schaduw of rugzak is een verborgen of onderdrukt deel van onze persoonlijkheid. Hij zit verankerd in de diepste lagen binnen onszelf en raakt aan onze familiale, culturele en collectieve wortels, aan taboes en zwaktes.

De collectieve vaderwonde: ik, mijn vader en alle mannen rondom mij

Van vader op zoon worden niet alleen kwaliteiten doorgegeven, ook blinde vlekken, onverwerkte rouw, schaamte of onvermogen tot verbinding. Deze overdracht maakt een vader/zoon-relatie vaak complex. De meeste mannen dragen een onbewuste vader-wonde mee.

De vaderwonde is ook een collectief gegeven. Mannen worden makkelijk als afwezig gepercipieerd in relatie. Er wordt eerder gekeken naar de leegte die vaders laten dan naar wat ze bieden. Daarnaast worden mannen collectief snel als ‘dominant’ of ‘dader’ bekeken. Dit leidt bij vele mannen tot onbewuste schaamte, en een sterk ontwikkeld schuldgevoel.

Licht en beweging brengen in dit deel van de rugzak maakt mannen levendiger en authentieker. Zo kunnen ze op een andere manier plek innemen in relatie.

De mogelijkheden van broederschap: je meer thuis voelen in jezelf en bij andere mannen

In deze retraite gaan we samen met een groep mannen onderweg. Deels vanuit eigen kracht, en deels door de samenwerkende kracht met de andere mannen, gaan we op verkenning

Reconstructive is lichaamswerk dat de poort opent naar onbekende plekken. Daarnaast worden ook andere methodes binnen deze retraite toegepast zodat onbewuste aspecten binnen ons innerlijk kind kunnen helen. De manier waarop dit zal gebeuren, kunnen we nooit van tevoren voorspellen. Alle emoties kunnen in beweging komen; angst, verdriet en woede… schaamte en schuld…en uiteraard ook vreugde en plezier.  

We worden ontvangen in Les Roches Fleuries, een voormalig hotel in Frahan-Bouillon met een mooie, grote tuin die pal aan de Semois ligt. Dit pittoreske, piepkleine Ardens dorpje ligt in één van de mooiste riviervalleien van België.

Naast de tuin, de omringende weilanden en de rivier is er ook heel gemakkelijk toegang tot mooie wandelpaden in de prachtige bossen rondom.

Deze retraite combineert een intens persoonlijk proces met het genot vierdagen door te brengen op een mooie locatie in een ondersteunende groep mannen. De dagdagelijkse beslommeringen zijn hier niet op de voorgrond. Er is ruimte en tijd voor reflectie en voor jezelf.  

Praktisch

Deze vierdaagse retraite zal doorgaan in Les Roches Fleuries, Rue des Crêtes 32, 6830 Frahan-Bouillon, BE. Je kan Les Roches Fleuries bereiken met openbaar vervoer of met de auto. Met het openbaar vervoer kan je met de trein tot Bouillon. Wij kunnen voor het laatste stukje vervoer oplossingen regelen om op de locatie te komen. Carpoolen is uiteraard ook een goede optie en dit zullen wij vanuit de organisatie praktisch ondersteunen

Inschrijven
Prijs:
€ 685,- Dit is inclusief: deelname, verblijf in een tweepersoonskamers, maaltijden en werkmateriaal. € 865,- Dit is inclusief: deelname, verblijf in een éénpersoonskamer, maaltijden en werkmateriaal. Niet inclusief: vervoer naar de locatie, dranken en snacks ’s avonds aan de bar. (beperkt aantal 1-persoonskamers, mogelijk zolang er beschikbaar zijn)
Uren:
Welkom op 10/10 vanaf 14:00, om 19:00 is er een maaltijd voorzien. Er is op donderdag geen programma waardoor het ook mogelijk is om later te arriveren, ten laatste op vrijdagochtend 11 oktober om 9u. We eindigen op zondag 13 oktober om 15:00 uur.
Voor:

Om aan deze retraite te kunnen deelnemen is geen voorkennis of ervaring nodig. De rugzak die we ieder als mens meedragen, is uniek en niet vergelijkbaar. Elke man is dus welkom. De methode maakt dat ieder eigen ervaringen kan integreren en gepaste stappen kan zetten.

Waar:
Frahan-Bouillon, BE

Facilitator

Bart De Coninck

Bart De Coninck

Facilitator/Supervisor

Meer info
 Job Hulshoff

Job Hulshoff

Facilitator

Meer info

Inschrijven

Eens je je inschrijving bevestigd hebt, sturen we je de informatie om de betaling uit te voeren.
Bedankt! We hebben je inschrijving ontvangen.
We komen zo snel mogelijk bij je terug.
Oei, er was een probleem om je formulier te versturen. Stuur ons een mailtje en we komen snel bij je terug.
Terug naar het overzicht