Opleiding voor Begeleiders en Hulpverleners

Traject tot Counselor/Coach & Traject tot Therapeut

Reconstructive-based-Therapy is een begeleidingsmodel voor individuele begeleiding, teambegeleiding en relatietherapie. Het beoogt integratie van schaduwaspecten en het healen van trauma. De benadering is nieuw binnen de hulpverlening

Onze Vervolgopleidingen in Reconstructive-based-Therapy richten zich specifiek naar begeleiders en hulpverleners uit het bredere veld, zoals daar zijn: psychotherapeuten, psychologen, coachen, relatietherapeuten en begeleiders uit de zorg, de sociale, medische, onderwijs- en private sector. Hun cliënten en teams lopen vaak vast op aspecten uit het onbewuste die leiden tot conflicten, crisissen, weinig zelfrespect, schaamte of schuld, en uitmonden in stress, burn-out, perfectionisme, mid-life, depressie, relationele moeilijkheden, twijfel.

Voorwaarde is wel dat deze begeleiders reeds een Basisopleiding in Reconstructive afgerond hebben. De Basisopleiding is de ideale voorbereiding voor de Vervolgopleidingen. Zo kan je als begeleider je eigen proces ten overstaan van je eigen schaduwaspecten, pijn en afweer voldoende lopen tijdens de Basisopleiding. En kan de focus tijdens de Vervolgopleidingen makkelijker naar de schaduwkanten en trauma-aspecten van je cliënten verlegd worden. Hoe meer je eigen schaduwaspecten als begeleider geïntegreerd zijn, hoe makkelijker je schaduwaspecten van anderen kan waarnemen. Zo word je effectiever in je interventies en wordt hun helend effect groter.

In de Vervolgopleidingen ontwikkel je een bril om het onbewuste te zien en zichtbaar te maken. En dit vanuit de nieuwste tendenzen in de Psychotraumatologie, de Hechtings-wetenschappen, de Inner-child-psychologie en en Jungiaanse psychologie.

Er is de Vervolgopleiding tot Counselor (10 dagen). En de Specialisatie-opleiding tot Therapeut (10 dagen).

Hierbij een overzicht van het Traject tot Counselor en het Traject tot Therapeut.

Doorheen deze trajecten is het mogelijk gecertifieerd te worden als erkend counselor in Reconstructive-based-Therapy, erkend therapeut in Reconstructive-based-Therapy en erkend facilitator in Reconstructive. Er worden aan de kandidaten voorwaarden gesteld op gebied van supervisie en evaluatie.

Er starten een Vervolgopleiding tot Counselor op 18 oktober 2024, gevolgd door een Specialisatie-opleiding Tot Therapeut op 17 oktober 2025.

Raadpleeg hier de kalender.