Terug naar de oorsprong

Driedaagse workshop

2/3/4 februari

Inschrijven
Driedaagse Terug naar de oorsprong

Wat kan je verwachten?

Drie dagen om een laag dieper in jezelf te zakken

Willen we niet allemaal een stukje zelfbewuster en met meer natuurlijke kracht in het leven staan?

Onbewuste herinneringen - vaak benoemd als onze rugzak - bepalen ons denken en voelen meer dan we vermoeden. Ze maken dat we ons soms inhouden of boos worden in plaats van duidelijk te zijn. Of dat we ons onrustig of futloos voelen in plaats van gericht in beweging te komen. Ze maken dat we soms hard gaat zwoegen in plaats van eenvoudig onze plek in te nemen en dat we vaak niet weten hoe kwetsbaarheid en kracht te verbinden. Of dat we ons eerder verdwaald of zielloos voelen in plaats van aanwezig.

In deze driedaagse worden verschillende methodieken aangeboden. De belangrijkste is Reconstructive.

Ontdek de kracht van Reconstructive

Onze menselijke schaduw bevat alle aspecten die we in onszelf en in anderen afwijzen. Schaduwaspecten zijn individueel, familiaal en collectief. Vanuit onze kindertijd gebruikt ons brein deze afwijzingen als bescherming tegen onderliggende pijn, als afscherming dus. Daarom is ons menselijke brein niet in staat kwetsuren te verwerken, geblokkeerde emoties los te maken of onze schaduw te integreren. Zijn primaire functie is afwijzen en afschermen.

Ons lichaam in zijn oorspronkelijke, instinctieve staat - dus alles wat buiten het mentale ligt - is wel in staat dat wat we diep in ons dragen, bloot te leggen en gezonder te maken. Het heeft een integrerende functie en is daarom de basis voor gelijk welk veranderingsproces.

In Reconstructive ervaar je je lichaam in interactie met anderen op een unieke manier. Je gaat de oorsprong van onbewuste herinneringen en van elementen uit je schaduw beleven en in beweging brengen. Je gebruikt hiervoor dat deel van je lichaam, dat buiten je normale waarneming en mentale controle ligt.

Hierdoor geef je de start voor een uniek verwerkings- en genezingsproces. Het vormt de basis voor de ontwikkeling van meer helderheid en innerlijk leiderschap. Je vergroot het draagvlak voor jezelf en voor je emoties. Hierdoor leer je beter omgaan met triggers en je te bevrijden uit lastige relatie-dynamieken, zowel in je intieme relatie, op werkgebied, met je kinderen, ouders of familie. Je brengt eenvoud en daadkracht in je beslissingen en maakt meer contact met je natuurlijke kracht.

Reconstructive helpt ons:
  • Leren wat onbewust in ons aanwezig is en wat we nog niet durfden aankijken of beleven
  • Ontwikkelen van een voedingsbodem voor waardigheid en vertrouwen
  • Onderscheid ervaren tussen overgave en controle
  • Herkennen van de overlevingsstatus in onszelf en in onze relaties (vanuit familie, cultuur, opvoeding en religie)
  • Gezonder maken van emoties en de gevolgen van situaties die wij ons bewust of onbewust als overrompelend of traumatisch herinneren
  • Leren over onze innerlijke wereld zodat we op een nieuwe manier voor onszelf kunnen zorgen
  • Directe ervaringen van moed, van natuurlijke kracht en van de openheid van kwetsbaarheid.

Een groep is een uiterst geschikte plek om te exploreren. Het doet deugd om stukjes van jezelf te herkennen in anderen. Het gezamenlijke kan dan energie en moed geven.

Investeren in jezelf brengt een krachtige innerlijke beweging op gang. Een signaal dat je niet meer bereid bent om het leven te leiden dat anderen voor je hebben bedacht maar wilt uitzoeken wat voor jou de essentie is.

Voel je je aangesproken, wees welkom!

Praktisch

Deze driedaagse gaat door in Centrum het Midden in Malle. www.hetmidden.be

Inschrijven
Prijs:
€ 435,00 (incl. btw) -In dit bedrag zijn 1 broodjesmaaltijd op vrijdag en 2 lunches voorzien op zaterdag en zondag, alsook alle coffee-breaks
Uren:
14.00 tot 20.00 op vrijdag, 10.00 tot 18.00 op zaterdag, 10.00 tot 16.00 op zondag
Voor:

Om aan deze driedaagse te kunnen deelnemen is geen voorkennis of ervaring nodig. De rugzak die we ieder als mens meedragen, is uniek en niet vergelijkbaar. Iedereen is dus welkom, of je nu al een traject aan inzichten en bewustzijn achter de rug heeft, of voor het eerst kennis komt maken. De methode maakt dat ieder gepaste stappen kan zetten.

Waar:

Facilitator

Bart De Coninck

Bart De Coninck

Facilitator/Supervisor

Meer info

Inschrijven

Eens je je inschrijving bevestigd hebt, sturen we je de informatie om de betaling uit te voeren.
Bedankt! We hebben je inschrijving ontvangen.
We komen zo snel mogelijk bij je terug.
Oei, er was een probleem om je formulier te versturen. Stuur ons een mailtje en we komen snel bij je terug.
Terug naar het overzicht