De tocht van de held

Vierdaagse retraite voor mannen

23/24/25/26 november

Inschrijven
Een retraite die mannen terug in contact wil brengen met hun natuurlijke, mannelijke kracht en met de voeding van een mannelijke tribe, wat mannelijkheid en tribe voor hen ook mogen betekenen.

Enthousiasme

Vele mannen raken vroeg of laat in hun leven hun enthousiasme of innerlijk vuur wat kwijt. Ze zijn nog wel in staat op wilskracht te functioneren, maar hun diepere passies lijken ondergesneeuwd onder de verwachtingen van henzelf en van hun omgeving.

Depressie, burn-out, stress-klachten, piekeren, verslavingen, moeizame relaties maar ook andere uitingen van crisis liggen dan op de loer. Misschien is de tijd gekomen om de diepte in te duiken en opnieuw meer zorg te dragen voor wat wezenlijk is.

Een blauwdruk van je best doen

Vele mannen dragen een blauwdruk mee die hen aanmaant om niet flauw te doen doen, om flink te zijn. De vele compromissen die we daardoor sluiten, maken dat de essentie van wat er echt toe doet, ons soms ontsnapt. Hierdoor leven we vaker ‘half’ dan goed voor ons is. Deze patronen vinden hun wortels in onze familie en in het collectieve.

In deze retraite brengen we blokkades in beweging, zowel emotionele als mentale. Verschillende thema’s komen direct of indirect aan bod: mannen en hun moeders, mannen en hun vaders, mannen in intieme relaties, mannen en hun werk en passies, mannen als vader.

Een gezondere held

Hierdoor wordt de held in ons gezonder. Een gezonde held kan zowel contact maken met zijn moed als met zijn kwetsbaarheid. Zo worden we opener, toegankelijker en directer in relatie. We leren beter om te gaan met triggers en ons te bevrijden uit lastige relatie-dynamieken. Stap na stap komt er meer eenvoud en daadkracht in onze beslissingen en communicatie

Een retraite met een groep mannen

Deze retraite combineert het genoegen om een paar dagen onder mannen te vertoeven met een stevig engagement naar jezelf toe.

Het kan deugd doen om je een aantal dagen terug te trekken uit de dagelijkse hectiek van werk en gezin en je batterijen op te laden op een uitzonderlijke plek. De kwaliteit vaneen mannengroep is voor vele mannen ongekend. Jaren ervaring met mannenwerk toont telkens hoe versterkend mannen voor elkaar kunnen zijn, net omdat die kwaliteit in het dagdagelijkse soms ontbreekt.

Zo wordt de tocht van de held er eentje naar binnen, naar onbekende plekken binnen onszelf, naar vergeten stukken pijn, naar ongekende stukken kracht, leven en passie.

La Ferme du Bois-Le-Comte, Orval

Met aan de ene kant de oeroude bossen van Orval en aan de andere kant een prachtig zicht over de glooiende weilanden, ligt te midden vande verscholen vallei, een aangename en lichtrijke boerderij, La Ferme du Bois-Le-Comte. Hier verblijven we van donderdagavond tot zondagmiddag.

De schoonheid van de plek en van de omgeving en de toegepaste methodes tijdens deze retraite maken het proces intenser, rustiger en dieper.

Het landgoed ligt te midden van een uitgestrekt natuurgebied. De stilte is er hoorbaar, de sterren stralen helderder dan elders en de zuivere, zuurstofrijke lucht ruikt heerlijk.

De hoeve dateert uit de 19de eeuw. Ze is ecologisch gerenoveerd met warme, natuurlijke, ademende materialen. Naast de kamers en groepsruimtes is er een lichtrijke, ruime eetzaal met theehoek, bar, haardvuur, piano en zicht op de groene vallei. We genieten hier drie keer per dag van de vegetarische seizoenskeuken, ter plekke bereid met verse, lokale bio-producten.

La Ferme du Bois-le-Comte (de hoeve in het bos van de graaf) ligt in het zuidoosten van België, op de Franse grens, op een van de mooiste en stilste plekjes van België.

De begeleiders Bart De Coninck en Job Hulshoff

Wij zijn beiden al ruim 15 jaar begaan met mannen in hun zoektocht naar meer connectie en autonomie. Sinds vele jaren werken wij als therapeut en facilitator in Reconstructive samen binnen Eigenkleur en Labs by Reconstructive. Nu zetten we een nieuwe stap in onze samenwerking. Deze retraite voor mannen geven wij samen vorm.

Ontdek de kracht van Reconstructive

In deze retraite worden verschillende methodes aangereikt om mannen meer met hun natuurlijke kracht in contact te brengen. De belangrijkste is Reconstructive. Dit een nieuwe methode om bewuster te worden, een unieke combinatie van schaduwwerk, emotioneel lichaamswerk en ademwerk.

In Reconstructive ervaren we het deel van onszelf dat buiten onze gebruikelijke waarneming en controle valt.

Onze menselijke schaduw bevat alle aspecten die we in onszelf en in anderen afwijzen. Schaduwaspecten zijn individueel, familiaal en collectief. Vanuit onze kindertijd gebruikt ons brein deze afwijzingen als bescherming tegen onderliggende pijn, als afscherming dus. Daarom is ons menselijke brein niet in staat kwetsuren te verwerken, of geblokkeerde emoties los te maken. Zijn primaire functie is afwijzen en afschermen.

Ons lichaam in zijn oorspronkelijke, instinctieve staat - dus alles wat buiten het mentale ligt - is wel in staat pijn en emoties die we diep in ons dragen, bloot te leggen en gezonder te maken. In Reconstructive ervaar je je lichaam in interactie met anderen op een unieke manier. Je gaat de oorsprong van onbewuste herinneringen - je rugzak dus of je schaduwzijde - beleven en in beweging brengen. Je gebruikt hiervoor dat deel van je lichaam, dat buiten je normale waarneming en mentale controle ligt.

Hierdoor geef je de start voor een uniek verwerkings- en genezingsproces. Het vormt de basis voor de ontwikkeling van meer helderheid en innerlijk leiderschap. Je vergroot het draagvlak voor jezelf en voor je emoties. Hierdoor leer je beter omgaan met triggers en je te bevrijden uit lastige relatie-dynamieken, zowel in je intieme relatie, op werkgebied, met je kinderen, ouders of familie. Je brengt eenvoud en daadkracht in je beslissingen.

Voel je je aangesproken, wees welkom!

In deze video enkele sfeerbeelden van Bois-le-Comte en omgeving.

Praktisch

Deze vierdaagse zal doorgaan in La Ferme du Bois-le-Comte, B - 6823 Villers-devant-Orval. Op de website www.boislecomte.be vind je informatie hoe je het centrum kan bereiken met openbaar vervoer of met de auto. Met het openbaar vervoer kan je met de trein tot Florenville. Wij kunnen voor het laatste stukje vervoer oplossingen regelen om op de locatie te komen. Carpoolen is uiteraard ook een goede optie en dit zullen wij vanuit de organisatie praktisch ondersteunen

Inschrijven
Prijs:
€ 685,- Dit is inclusief: deelname, verblijf in drie- of vierpersoonskamers, maaltijden en werkmateriaal. € 865,- Dit is inclusief: deelname, verblijf in een éénpersoonskamer, maaltijden en werkmateriaal. Niet inclusief: vervoer naar de locatie, dranken (bio-sappen, Orval bier, bio-wijnen) en snacks ’s avonds aan de bar. (beperkt aantal 1-persoonskamers, mogelijk zolang er beschikbaar zijn)
Uren:
Welkom 23/11 vanaf 18:00, om 19:00 is er een maaltijd voorzien. Er is op donderdagavond geen avondprogramma waardoor het ook mogelijk is om later dan 18:00 te arriveren, ten laatste om 22:00 uur. We eindigen zondag 26/11 om 15:00 uur.
Voor:

Om aan deze retraite te kunnen deelnemen is geen voorkennis of ervaring nodig. De rugzak die ieder meedraagt, is uniek en niet vergelijkbaar. Elke man is dus welkom; De methode maakt dat ieder eigen ervaringen kan integreren en gepaste stappen kan zetten.

Waar:

Facilitator

Bart De Coninck

Bart De Coninck

Facilitator/Opleider

Meer info
 Job Hulshoff

Job Hulshoff

Facilitator

Meer info

Inschrijven

Eens je je inschrijving bevestigd hebt, sturen we je de informatie om de betaling uit te voeren.
Bedankt! We hebben je inschrijving ontvangen.
We komen zo snel mogelijk bij je terug.
Oei, er was een probleem om je formulier te versturen. Stuur ons een mailtje en we komen snel bij je terug.
Terug naar het overzicht