Retraite 'Herbronnen'

Een heldentocht

1/2/3/4 juni

Inschrijven
Herbronnen, een retraite in reconstructive
Wat kan je verwachten

Een heldentocht

Het kan deugd doen om stil te staan en jezelf enkele dagen van herbronning en heroplading te gunnen. De wereld waarin we leven is vaak hectisch en uitdagend. Net daarom kan wat gas terugnemen en jezelf toestaan een laagje dieper in jezelf te zakken ruimte geven en vruchtbaar zijn.

De ultieme heldentocht is de verkenning van de onderstroom in jezelf.  De spiegel waarin je beweging brengt in wat nog vast zit. Onbewuste herinneringen - vaak benoemd als 'de rugzak'- bepalen je meer dan je misschien vermoedt. Ze maken dat je je soms inhoudt of terugtrekt in plaats van duidelijk te zijn. Of dat je je onrustig of futloos voelt in plaats van gericht in beweging te komen. Ze maken dat je soms hard gaat zwoegen in plaats van je plek in te nemen. Of dat je je verdwaald of zielloos voelt in plaats van aanwezig.

In deze retraite worden verschillende werkvormen aangereikt. De methode die op de voorgrond staat is Reconstructive. Hierin gaan we de oorsprong van onbewuste herinneringen in beweging brengen. Dit benaderen we niet mentaal, maar lichamelijk. Dit geeft de start voor een uniek verwerkingsproces, dat de basis vormt voor de groei van veerkracht en zelfbewustzijn.

Deze retraite biedt een mooie gelegenheid om jezelf een aantal essentiële vragen te stellen en antwoorden te zoeken. Het is een laboratorium voor de exploratie dat stuk van jezelf wat je nog niet zo goed kent.

Een retraite combineert dit intense persoonlijke proces met het genot drie dagen door te brengen op een mooie locatie in een ondersteunende groep mannen en vrouwen.

De dagdagelijkse beslommeringen zijn hier niet op de voorgrond. Er is ruimte en tijd voor reflectie en voor jezelf.  

Een groep is een uiterst geschikte plek om jezelf tegen te komen en over jezelf te leren. Het doet deugd om stukken van jezelf te herkennen in anderen. Het gezamenlijke geeft energie en moed om creatief naar oplossingen en bewegingen te blijven zoeken.

Investeren in jezelf brengt een krachtige innerlijke beweging op gang. Een signaal dat je niet meer bereid bent om het leven te leiden dat anderen voor je hebben bedacht maar wilt uitzoeken en creëren wat voor jou de essentie is.  

Met aan de ene kant de oeroude bossen van Orval en aan de andere kant een prachtig zicht over de glooiende weilanden, ligt te midden van de verscholen vallei, een aangename en lichtrijke boerderij, La Ferme du Bois-Le-Comte. Hier verblijven we van donderdagavond tot zondagmiddag.

De energie van de plek en de omgeving, de toegepaste methodes tijdens deze retraite en de verspreiding van het werk over verschillende dagen maken het proces intenser, rustiger en dieper.

Bart De Coninck begeleidt al bijna 20 jaar mensen in hun groei naar meer connectie en autonomie.

Wat is Reconstructive?

Reconstructive is een laboratorium waarin je de onderstroom in jezelf - dat wat nog onbewust in je aanwezig is - kan verkennen. Het is groepswerk dat je in staat stelt jezelf dieper te begrijpen en eigenwaarde te ontwikkelen op vlak van:

  • Hechting-stijlen: bindingsangst en verlatingsangst
  • Verantwoordelijkheid en afhankelijkheid in relatie en op professioneel vlak
  • Ouderschap
  • De beleving van je emoties

In deze retraite gaan we samen op zoek naar vergeten stukken kracht en vrijheid in onszelf.

Voel je je aangesproken, wees welkom!

La Ferme du Bois-Le-Comte

We verblijven op een mooi landgoed te midden van een uitgestrekt natuurgebied. De stilte is er hoorbaar, de sterren stralen helderder dan elders en de zuivere, zuurstofrijke lucht ruikt heerlijk.

De hoeve dateert uit de 19de eeuw. Ze is ecologisch gerenoveerd met warme, natuurlijke, ademende materialen. Naast de 21 kamers en 2 groepsruimtes is er een lichtrijke, ruime eetzaal met theehoek, bar, haardvuur, piano en zicht op de groene vallei. We genieten hier drie keer per dag van de vegetarische seizoenskeuken, ter plekke bereid met verse, lokale bio producten. Bij mooi weer kunnen we buiten eten.

La Ferme du Bois-le-Comte (de hoeve in het bos van de graaf) ligt in het zuidoosten van België, op de Franse grens, op een van de mooiste, stilste en energetisch krachtigste plekjes van België.

In de volgende video spreken Job Hulshoff en Bart De Coninck over wat je kan verwachten op de retraite.

Praktisch

Prijs:
€ 685,- Dit is inclusief: deelname, verblijf in twee- of driepersoonskamers, maaltijden en werkmateriaal. Niet inclusief: vervoer naar de locatie, dranken (bio-sappen, Orval bier, bio-wijnen) en snacks ’s avonds aan de bar.
Uren:
Welkom 01/06 vanaf 18:00, om 19:00 is er een maaltijd voorzien. Er is op donderdagavond geen avondprogramma waardoor het ook mogelijk is om later dan 18:00 te arriveren, ten laatste om 21:30 uur. We eindigen op zondag 4 juni 15:00 uur.
Voor:

Om aan deze retraite te kunnen deelnemen is geen voorkennis of ervaring nodig. De rugzak die we ieder als mens meedragen, is uniek en niet vergelijkbaar. Iedereen is dus welkom; De methode maakt dat ieder eigen ervaringen kan integreren en gepaste stappen kan zetten.

Waar:

Facilitator

Bart De Coninck

Bart De Coninck

Facilitator/Opleider

Meer info

Inschrijven

Eens je je inschrijving bevestigd hebt, sturen we je de informatie om de betaling uit te voeren.
Bedankt! We hebben je inschrijving ontvangen.
We komen zo snel mogelijk bij je terug.
Oei, er was een probleem om je formulier te versturen. Stuur ons een mailtje en we komen snel bij je terug.
Terug naar het overzicht