Zesdaagse opleiding in Reconstructive

De exploratie van de onderstroom in mensen

10/11/12 maart & 24/25/26 maart

Inschrijven
Opleiding in Reconstructive

Reconstructive is een ultra-vernieuwende methode voor de ontwikkeling van zelfbewustzijn en eigenwaarde. Het ondersteunt de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap en emotionele intelligentie.

·     Gezonder maken van emoties die linken aan onbewuste, onverwerkte situaties

·     Ontwikkelen van innerlijk leiderschap en durf

·     Ontwikkelen van zelfbewustzijn voorbij het mentale

Kwetsuren van vroeg in de kindertijd maken dat mensen minder veerkracht en focus ter beschikking hebben. Onbewuste herinneringen - vaak benoemd als 'de rugzak' - bepalen het denken en voelen van mensen misschien meer dan ze vermoeden. Ze maken dat je je soms inhoudt of terugtrekt in plaats van duidelijk te zijn. Of dat je je onrustig of futloos voelt in plaats van gericht in beweging te komen. Ze maken dat je soms hard gaat zwoegen in plaats van je plek in te nemen. Of dat je je verdwaald of zielloos voelt in plaats van aanwezig.

Er zit een verdoofde onbewuste trauma-laag iep in elke mens. Verwerking en transformatie binnen deze laag geeft de aanzet voor de groei van eigenwaarde en waardigheid. Ze worden helderder in wat betekenis heeft voor hen en durven daarnaar handelen. In deze tijden waar narcistische of toxische dynamieken meer en meer op de voorgrond komen, zijn vooral mensen met een sterk ontwikkelde verantwoordelijkheid en gevoeligheid vatbaar, zowel binnen hun persoonlijke relaties als op werkgebied.

Transformatie binnen deze trauma-laag maakt dat mensen soepeler en vrijer kunnen omgaan met afwijzing en afkeuring, met de wereld zoals hij zich momenteel aandient. Ook in situaties waarin ze onvoldoende gezien of erkend worden houden ze hun focus. Ze ontwikkelen de kracht om in te zetten op eigen creativiteit. Ze brengen naar buiten wat voor hen betekenis heeft.

Transformeren is een paradoxaal proces. Twee stukken van het innerlijk kind spelen hierin een belangrijke rol. We vinden ze in elke mens terug. Enerzijds een brein met een afweerfunctie. Het richt zich op controle, op verdoofd en onbewust houden. Anderzijds een onvoldoende-gezien stuk dat daarachter schuilt gaat en gezien en genezen wil worden. Het doorvoelen en in beweging brengen van deze lagen, heeft een transformerend vermogen. Zo maken we de weg vrij naar groei op vlak van authentiek leiderschap, eigenwaarde, helderheid, veerkracht, zelfredzaamheid en durf.

Reconstructive is groepsdynamisch lichaamswerk. Het brengt deelnemers verrassend snel in contact met de diepste grondlagen in henzelf. Van hieruit volgen er bewegingen. Dit proces heeft een transformerend vermogen: angst wordt moed, woede wordt kracht en pijn wordt eigenwaarde.

Het werk brengt ons in contact met een oorspronkelijke, instinctieve levenslaag. Hierdoor komen op de voorgrond:

  • de mentale muren die we sinds onze vroegste kindertijd rondom ons kwetsbare niet-geziene kind bouwden, op nieuwe manieren onder ogen komen
  • de pijn, angst en emoties van het onvoldoende-geziene kind in ons dieper begrijpen, doorleven en transformeren
  • de wonden die ons verzwakken, genezen zodat we onze veerkracht en vrijheid terug kunnen voelen
  • de invloed begrijpen van de vroegste periode in ons leven op onze innerlijke stem, emoties en houding. en van daaruit bewegen naar meer vertrouwen
  • onuitwisbare lichaamservaringen van moed en levenskracht in zijn puurste essentie

In deze opleiding: groepsdynamisch lichaamswerk dat diepere lagen in onszelf in beweging brengt en vitaler maakt, en de de vertaling van dit werk naar één-op-één-sessies

Komen aan bod:

  • Diagnose en aanpak van problemen, die het gevolg zijn van een onbewuste onderstroom in mensen: met daarin geblokkeerde emoties, trauma en programmering
  • Begrip en aanpak van ongezonde denkpatronen en emotionele blokkades
  • Gevolgen van trauma
  • De blik verruimen, voorbij wat door ons brein onthouden werd. Het verhaal als hulpbron
  • Vrijer worden van patronen en gewoontes

Deze opleiding richt zich tot begeleiders en zorgverleners, die deze nieuwe methodes voor de ontwikkeling van eigenwaarde willen leren kennen en toepassen in hun werk met individuen, groepen en teams.

Deze opleiding richt zich ook tot een breder veld van professionals en geïnteresseerden, die diepere lagen in zichzelf gezonder en vitaler willen maken en eigenwaarde, veerkracht en vertrouwen willen ontwikkelen. De opleiding zal hun blik op menselijke relaties en interacties verruimen. Dit vertaalt zich in een meer authentieke communicatie en effectievere interventies en betekent zo een verrijking op persoonlijk, relationeel en professioneel vlak.

Er worden in deze opleiding structuren aangereikt die onmiddellijk toepasbaar zijn in één-op-één-begeleidingen en in groepswerk.

Welkom!

Praktisch

De opleiding gaat telkens door op vrijdagnamiddag, zaterdag en.zondag in Centrum Het Midden in Malle, BE.

Inschrijven
Prijs:
€ 820 (btw incl) - in deze prijs zijn vier lunchen, telkens op zaterdag en zondag, twee broodjesmaaltijden telkens op vrijdagavond, alle coffee-breaks en het studiemateriaal inbegrepen-
Uren:
Telkens vrijdag 14.00 tot 20.00, zaterdag 10.00 tot 18.00, zondag 10.00 tot 16.00 en een online supervisie-sessie op 22 april 10.00-13.00
Voor:

Deze opleiding richt zich tot begeleiders en zorgverleners, die deze methode voor de ontwikkeling van eigenwaard willen leren kennen en toepassen in hun werk met individuen, groepen en teams.

Deze opleiding richt zich ook tot een breder veld van professionals en geïnteresseerden, die diepere lagen in zichzelf gezonder en vitaler willen maken en eigenwaarde, veerkracht en vertrouwen willen ontwikkelen. De opleiding zal hun blik op menselijke relaties en interacties verruimen. Dit vertaalt zich in een meer authentieke communicatie en effectievere interventies en betekent zo een verrijking op persoonlijk, relationeel en professioneel vlak.

Er worden in deze opleiding structuren aangereikt die onmiddellijk toepasbaar zijn in één-op-één-begeleidingen en in groepswerk.

Waar:

Facilitator

Bart De Coninck

Bart De Coninck

Facilitator/Opleider

Meer info

Inschrijven

Eens je je inschrijving bevestigd hebt, sturen we je de informatie om de betaling uit te voeren.
Bedankt! We hebben je inschrijving ontvangen.
We komen zo snel mogelijk bij je terug.
Oei, er was een probleem om je formulier te versturen. Stuur ons een mailtje en we komen snel bij je terug.
Terug naar het overzicht